Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny: 500 g múky, 40 g droždia, 100 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 150 g masla, 1 citrón, 4 vajcia, 2 dl mlieka, 200 g slivkového lekváru, štipka soli, práškový cukor

Postup: Droždie zmiešame s vlažným mliekom, urobíme kvások. Vajcia rozbijeme, oddelíme bielky od žĺtkov, tie zmiešame s múkou, vanilkovým a kryštálovým cukrom, štipkou soli, 100 g masla, nastrúhanou citrónovou kôrou, kváskom. Vypracujeme cesto, odložíme do tepla na 30 - 40 min. Cesto premiesime, vyvaľkáme na pomúčenej doske, rozkrájame. Jednotlivé kusy naplníme slivkovým lekvárom, zavinieme, namočíme do rozpusteného masla, vložíme do formy na pečenie torty, na povrchu potrieme bielkom, upečieme v rúre pri 180 °C 1 hod. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom. namiesto lekváru možno použiť tvarohovú plnku: do tvarohu sa pridá trochu mlieka a sparaných hrozienok. Buchty sa rozmrazujú pri izbovej teplote, nie v mikrovlne, lebo by vyschli.


AdSense