Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (4 osoby): Kvások: 30 g droždia, 100 ml mlieka, 30 g práškového cukru.

Cesto: 500 g polohrubej múky, 1 vajce, 50 cukru, 300 - 400 ml mlieka, 1 ČL soli.

Plnka: lekvár (nutela), poleva - tekutá čokoláda

Postup: Z mlieka, cukru, droždia pripravíme kvások, necháme vykysnúť, potom ho zmiešame s múkou, vajcom, teplým mliekom, soľou. Vypracujeme hladké cesto, dáme kysnúť 40 m na teplé miesto. Vykysnuté cesto vyvaľkáme, povykrajujeme kolieska, do stredu každého dáme plnku, urobíme buchtičky. Šišky vyprážame v horúcom tuku z oboch strán, ešte teplé obaľujeme v cukre.

 


AdSense