Čučoriedkové mafiny s polevou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny na 12 kusov: 200 g hladkej múky 1 PL kypriaceho prášku, 250 ml odtučneného mlieka, 2 vajcia, 50 g masla, 5 PL nízkotučnej kyslej smotany, 2 ČL vanilkovej esencie, 200 g čerstvých alebo mrazených čučoriedok, 50 g práškového cukru,, 2 PL postrúhanej citrónovej kôry

Postup: Zmiešame múku, kypriaci prášok, soľ a práškový cukor. 1 Pl mlieka odložíme nabok a ostatok zmiešame v druhej mise s roztopeným maslom, vajcami, kyslou smotanou a vanilkovou esenciou. Do stredu múčnej zmesi urobíme jamku a do nej vlejeme obsah druhej misky. Dôkladne premiešame a nakoniec pridáme 2/3 čučoriedok. Cesto naplníme do mafinovej formy a tesne pred pečením ho posypeme zvyškom čučoriedok. Pečieme 20 minút v rozohriatej rúre pri 200 °C. Medzi tým zmiešame práškový cukor s citrónovou kôrou, 1 PL mlieka a polevou oblejeme maliny.

 


AdSense