Celozrnné mafiny s ríbezľami

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (na 1 mafinový plech): 120 g celozrnnej pšeničnej múky, 80 g hladkej múky, 2 ČL kypriaceho prášku, štipka soli, 150 g čiernych ríbezlí, 60 g masla, 60 g hnedého cukru, 1 vajce, 200 ml mlieka, papierové košíčky

Postup: Rúru predhrejeme na 200 °C. Papierové košíčky vložíme do jamiek na mafiny. Oba druhy múky preosejeme do misy, premiešame so soľou a kypriacim práškom. Ríbezle umyjeme a zľahka vmiešame do múky. Maslo zohrejeme a necháme vychladnúť. Vymiešame ho s cukrom, vajcom a mliekom. Tekutú zmes vlejeme do múky s ovocím a krátko premiešame. Dvomi ČL vkladáme cesto do košíčkov do 2/3. Pečieme 18 - 20 m, kým nie sú svetlohnedé. Necháme vychladnúť, vyberieme z plechu.

 


AdSense