Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (pre 8 kusov): 225 g lístkového cesta, 4 čerstvé hrušky, 3 polievkové lyžice kryštálového cukru, 20 ml sladkej smotany, 1 balíček vanilínového cukru, 50 g práškového cukru, drvená škorica, 2 dl bieleho alebo červeného vína

Postup: Lístkové cesto vyberieme z chladničky. Čerstvé hrušky zbavíme jadrovníka, posypeme práškovým cukrom a škoricou a podusíme v bielom alebo červenom víne. Rúru predhrejme na 220 °C. Cesto vyvaľkáme a potom z neho vyrežeme 8 kruhov s priemerom 10 centimetrov. Na plech dáme papier na pečenie, na ktorý poukladáme cesto. Každý kruh posypeme kryštálovým cukrom a obložíme 1 polovicou hrušky. Pečieme 25 minút na strednej drážke. Medzitým vyšľaháme vanilínový cukor a smotanu a upečené tortičky necháme vychladnúť na mriežke.

Servírujeme ich posypané práškovým cukrom a ozdobené šľahačkou. Pokvapkáme medom.