Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 1 balenie lístkového, cesta, 25 g višní (môžu byť aj maliny, jahody, černice atď.), 8 dkg marcipánu, rozšľahané vajíčko, práškový cukor

Postup: Marcipán nastrúhame resp. nakrájame na malé kúsky, višne umyjeme a vykôstkujeme. Lístkové cesto vyberieme z obalu, rozvinieme a pokrájame na 8 rovnakých štvorčekov. Okraje štvorčekov navlhčíme, mierne zahneme a zatlačíme (vytvoríme vaničky). Do štvorcov nasypeme marcipán a rozložíme višne. Okraje cesta potreme rozšľahaným vajíčkom. Vankúšiky rozložíme na papieri na pečenie, v ktorom bolo cesto zabalené. Pečieme pri 200 °C v rúre 15 - 20 minút do zlatista. Podávame teplé, pred servírovaním posypeme práškovým cukrom a ozdobíme lyžičkou šľahačky.