Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 1 balenie lístkového cesta, 100 g tenko nakrájanej oravskej slaniny alebo šunky, 200 g tvrdého syra (môžeme použiť aj kombináciu viacerých syrov ako eidam, oštiepok, atď.), 100 ml sladkej smotany, biele korenie, sezam

Postup: Nastrúhame syr a zmiešame ho so smotanou, tak aby vznikla hustá zmes. Lístkové cesto vyberieme z obalu, rozvinieme ho spolu s papierom na pečenie, v ktorom je cesto zabalené. Na plochu cesta rozložíme plátky slaniny a syrovo - smotanovú zmes, okoreníme, okraj cesta necháme neobložený. okraj mierne pritlačíme na rolku a dáme na cca 1é minút do chladničky ( aby sa lepšie krájalo). Vyberieme z mrazničky a nakrájame na cm tenké rezy. Rezy položíme na plochu rezu na papier a pečenie, v ktorom bolo cesto za balené, posypeme sezamom, dáme na plech a pečieme v rúre cca 15 minút pri teplote 200 °C. Podávame ako snack alebo prílohu do krémových polievok.