Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 600 g lístkového cesta, vajce, mandľové lupienky, 500 g jahôd

Postup: Krém uvarený z O,5 l mlieka, 1 vanilkového cukru, 50 g kryštálového cukru, 3 žĺtkov, 40 g pudingového prášku, po vychladnutí doň vmiešame šľahačku z 0,1 l smotany, 30 ml rumu a 50 g nastrúhanej čokolády. Rozvaľkané cesto nakrájame na štvorce 6x6 cm. Na plech dáme celý štvorec, potrieme rozšľahaným vajcom, položíme naň štvorec s vykrojeným stredom, potrieme a prikryjeme ďalším štvorcom s vykrojeným stredom, ktorý tiež potrieme vajcom a posypeme mandľovými lupienkami. Taštičky upečieme. Vychladnuté naplníme krémom, obložíme jahodami a posypeme nastrúhanou čokoládou.