Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 osoby): 8 stoniek póru, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL dijonskej horčice, 250 g lístkového cesta, vajce, 50 g čedaru

Postup: Stonky póru dôkladne očistíme, umyjeme a skrátime ich na 18 cm. V jednej vrstve ich poukladáme na dno veľkého hrnca, zalejeme vriacou vodou a osolíme. Potom vodu necháme zovrieť, zmiernime oheň, prikryjeme a varíme 8 minút. Na mierne pomúčenej doske vyvaľkáme cesto do štvorca (25 x 25 cm) a prenesieme ho na plech. Zo všetkých strán koláčového základu odkrojíme 1,5 cm široký pásik cesta. Okraje dobre navlhčíme vodou, odrezané časti rukou sformujeme, priložíme na navlhčené okraje a trochu pritlačíme. Vytvoríme tak koláč s rámom. Uvarený pór scedíme, schladíme pod studenou vodou. Necháme odkvapkať a utierkou opatrne vytlačíme zvyšok vody. Pór poukladáme na cesto a potrieme dijonskou horčicou. V miske rozšľaháme vajce, ktorým potrieme okraje koláča. Čedar nastrúhame, posypeme pór. Koláč vložíme do horúcej rúry, pečieme asi 15 minút. Podávame horúci alebo teplý.

 


AdSense