Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (20 kusov): 300 g lístkového cesta (polotovar), 200 g čerstvých húb, 150 g mletého bravčového mäsa, 2 žĺtky, 1 rožok, mlieko, 1 ČL posekanej petržlenovej vňate, 1 ČL provensálskeho korenia, mleté čierne korenie, múka na posypanie dosky, soľ, olej

Postup: Huby očistíme, väčšie pokrájame a krátko opražíme na oleji. Rožok pokrájame a pokropíme mliekom. Mleté mäso, vyžmýkaný rožok, huby a posekané bylinky dobre premiešame a ochutíme soľou a koreninami. Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, pokrájame na 20 obdĺžnikov a na každý dáme trocha hubovej plnky. Okraje potrieme rozšľahaným žĺtkom a zlepíme. Naplnené taštičky poukladáme na plech, potrieme žĺtkom rozšľahaným s 2 PL mlieka a posypeme mletou paprikou. Pečieme vo vyhriatej rúre dozlatista. Elektrická rúra 225, teplovzdušná 190 C, plynová stupeň 4. Čas pečenia 10 - 12 minút.

 


AdSense