Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (20 kúskov): 300 g lístkového cesta, 1 čerešňový kompót, bez kôstok, 1 PL maizeny, 2 PL práškového cukru, 500 ml sladkej smotany, 2 stužovadlá šľahačky, 2 balíčky vanilínového cukru

Poleva: 150 g práškového cukru, 1 PL citrónovej šťavy, 2 PL kompótovej šťavy

Postup: Cesto vyvaľkáme na veľkosť 20x30 cm. Položím na plch opláchnutý studenou vodou a popichám vidličkou. Pečiem pri teplote 200 °C asi 12 min. Ešte horúce cesto rozrežeme na 10 cm široké pásy. Čerešňový kompót precedíme, 250 ml šťavy privedieme do varu. V 50 ml šťavy premiešame 2 PL maizeny, 2 PL práškového cukru, vlejeme do zvyšnej horúcej šťavy, za stáleho miešania uvedieme do varu. Čerešne vmiešame do hmoty, necháme vychladiť. Šľahačku vyšľaháme so stužovadlami, práškovým a vanilínovým cukrom. Na jeden plát nanesieme čerešňovú plnku, zakryjeme ju šľahačkovou vrstvou, necháme stuhnúť v chlade. Práškový cukor zmiešame s citrónovou šťavou a 2 PL kompótovej šťavy dohladka. Polevu natrieme na druhý plát a nakrájame ho na obdĺžniky. Na stuhnutú šľahačku dámepokrájané obdĺžniku cesta a koláč nakrájame na rezy.