Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny: 800 g hrušiek, 1 balíček lístkového cesta, 200 g hnedého cukru, 1 PL mletej škorice, 1 PL masla, 2 PL citrónovej šťavy

Postup: Tortovú formu s priemerom 30 cm vymastíme maslom. Na dno rovnomerne nasypeme cukor, vložíme na 10 ml do vopred vyhriatej rúry na 220 °C. Na vzniknutý karamel jemne nasypeme škoricu, nahusto poukladáme plátky hrušiek, hrubé asi 1 cm, vložíme do rúry na 20 min (elektrická 200, teplovzdušná 180 °C, plynová stupeň 4). Na hrušky položíme lístkové cesto rozvaľkané na hrúbku 0,5 cm. Po bokoch dobre pritlačíme, popicháme vidličkou a dáme piecť (10 min). Podáva sa teplý.