Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (40 ks): 300 g mrazeného lístkového cesta, 3 PL roztopeného masla, 80 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 50 g bielej čokoládovej polevy, červené potravinové farbivo

Postupy: Rozmrazené lístkové cesto rozkrojíme na 3 rovnako veľké časti. Každý plát potrieme roztopeným maslom, položíme na seba, cesto rozvaľkáme na štvorec 30x30 cm, povrch potrieme roztopeným maslom. Cukor zmiešame s vanilkovým cukrom, polovicou posypeme cesto, konce cesta preložíme do stredu tak, aby k sebe jemne priliehali (nie cez seba), dáme na 30 min do chladničky. Potom ho nakrájame na 5 mm hrubé plátky (ušká/, jednou stranou ich pritlačíme do zmesi cukrov. Cukrovou stranou nahor dáme ušká na plech vyložený papierom na pečenie, pečieme pri 200 °C 15 - 20 min. Naseknú čokoládovú polevu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme pár kvapiek farbiva, miešame, až je poleva ružová. Upečené ušká namočíme do polevy, necháme stuhnúť.