Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (4 porcie): 330 g mrazeného lístkového cesta, 1/8 l mlieka, 50 g medu, 50 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 100 g detských piškót, 150 g mletého maku, 70 g hrozienok, trochu mletej škorice, trochu rumu, 2 jablká, vajce na potretie, maslo na vymastenie.

Postup: cesto necháme rozmraziť. Rúru predhrejeme na 200 °C. Jablká ošúpeme, vyberieme jadrovníky a nahrubo postrúhame. Piškóty vložíme do mikroténového vrecúška a najemno rozdrvíme valčekom na cesto. Mlieko rozriedime trochou vody, pridáme med, cukor, vanilínový cukor, necháme prevrieť, vsypeme rozdrvené piškóty. Primiešame mak, hrozienka, škoricu, rum, opäť necháme prevrieť, nakoniec vmiešame jablká a necháme vychladnúť. Cesto rozvaľkáme, natrieme naň plnku a zrolujeme. Zrolovaný závin položíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a upečieme.