Švajčiarske mrkvové rezy

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 250 g mrkvy, kôra z citróna, lyžica citrónovej šťavy, 2 lyžice čerešňovice, 250 g mletých mandlí, 50 g múky, 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, 6 vajec

Postup: Mrkvu najemno postrúhame, zmiešame s citrónovou kôrou, šťavou a čerešňovicou. Zmiešame mandle s múkou, kypriaci prášok. Oddelíme žĺtky od bielkov, bielky šľaháme na tuhý sneh, pričom po troške pridávame cukor. Potom zľahka primiešame žĺtky, múkovú zmes a nakoniec postrúhanú mrkvu. Cesto dáme do formy vymastenej maslom a vysypanej strúhankou. Pečieme asi 40 min. Upečený koláč necháme vo forme 10 min., potom ho vyklopíme a vychladnutý potrieme zmesou 3 lyžice citrónovej šťavy vymiešanej s 200 g práškového cukru.

 


AdSense