Sacherova torta

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (pre celú rodinu): 150 g masla, 8 vajec, 220 g práškového cukru, 1 vanilkový, 200 g čokolády na varenie, 150 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, soľ, 350 g marhuľového lekváru Poleva: 200 g čokolády na varenie, 100 g kryštálového cukru

Elektrická rúra 180 °C, teplovzdušná 175 °C, plynová stupeň 3. Čas pečenia: 50 - 60 minút.

Postup: Maslo vymiešame so 150 g práškového cukru, vanilkovým cukrom a so štipkou soli, po jednom pridávame žĺtky. Počas cukru. Rozlámanú čokoládu roztopíme na vodnom kúpeli a pridáme ju k mase. Nakoniec prisypeme preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto vylejeme do tortovej formy (o priemere 26 cm) vyloženej papierom na pečenie a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Korpus necháme vychladnúť, vyberieme ho z formy, a ak je príliš vysoký, prerežeme ho. Pláty spojíme lekvárom, ktorým potrieme aj vrch aj boky torty. Lekvár môžeme predtým krátko povariť s pár kvapkami rumu. Na korpus ho dávame ešte horúci, lepšie sa vpije do cesta. Nad parou rozpustíme v 120 ml vody kryštálový cukor a pridáme rozlámanú čokoládu. Miešame, kým poleva nie je hladká, potom ňou tortu polejeme. Necháme v chlade stuhnúť.

 


AdSense