Švajčiarska rolka

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (na 12 porcií): 4 vajcia, 120 g práškového cukru, 120 g hladkej múky s kypriacim práškom, 300 ml smotany na šľahanie, 120 lieskových orieškov, 1 polievková lyžica medu

Postup: V mise vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, do ktorého pomaly pridáme 60 g preosiateho práškového cukru a ďalej šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. V elektrickom šľahači vyšľaháme žĺtky a 60 g preosiateho práškového cukru na hustú penu. Potom pridáme múku a ďalej šľaháme. Plech prikryjeme pergamenovým papierom a vylejeme naň cesto. Pečieme v predhriatej rúre pri 190 °C asi 15 minút. Upečené cesto vyklopíme na utierku poprášenú práškovým cukrom, odstránime papier a cesto spolu s utierkou zvinieme. V panvici za stáleho miešania opražíme ošúpané lieskové oriešky. Dvadsať orieškov nahrubo posekáme a odložíme nabok. Zvyšné oriešky posekáme najemno, zmiešame s medom a polovičnou dávkou hustej šľahačky. Rolku rozvinieme, rovnomerne potrieme plnkou, zvinieme, preložíme na tácňu. Roládu dozdobíme zvyšnou šľahačkou a orieškami.

 


AdSense