Krehký jablkový koláč

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Zo 750 g polohrubej múky, 175 g cukru, 1 vanilkového cukru, 35 g masla a 3 vajec vypracujeme cesto, zabalíme ho do fólie a 30 minút chladíme. Olúpeme a nakrájame 2 kg jabĺk. Vytlačíme šťavu z 1 citróna, prevaríme ju so 750 ml jablkovej šťavy a 125 g cukru. Pridáme nakrájané jablká, krátko povaríme. Šťavu zlejeme do druhej nádoby. Cesto rozdelíme na dva diely, medzi dvomi listami papiera na pečenie z každého vyvaľkáme plát. Jeden plát s papierom naspodku prenesieme na plech. Posypeme ho 100 g posekaných mandlí a jablkovou zmesou. Zachytenú šťavu zmiešame s 30 g solamylu, povaríme 3 minúty a rozotrieme na jablká. Priložíme druhý plát cesta, okraje pritlačíme, vrch popicháme vidličkou. Pečieme 30 minút. Horúci koláč potrieme polevou z práškového cukru zmiešaného s jablkovou šťavou a necháme vychladnúť.

 


AdSense