Kardinálov koláč

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (pre celú rodinu): 50 g polohrubej múky, 1 lyžica kypriaceho prášku, 10 vajec, 250 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, práškový cukor na posypanie

Plnka: 500 ml smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky, 4 - 5 lyžíc slivkového lekváru

Postup: Dve vajcia, 8 žĺtkov, 80 g kryštálového cukru a 1 vanilkový cukor vyšľaháme do hustej peny. Potom jemne zapracujeme múku s kypriacim práškom. Z 8 bielkov a zo zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh. Plech vyložíme papierom na pečenie a cukrárenským vreckom naň striedavo vedľa seba vytláčame pásy cesta a snehu. Plech vložíme do predhriatej rúry. Elektrická 185, teplovzdušná 160 °C, plynová stupeň 3. Čas pečenia 18 - 20 min. Upečený vychladnutý plát rozrežeme na 2 polovice. Tretinu natrieme slivkovým lekvárom a šľahačkou vyšľahanou so stužovačom. Zakryjeme druhou polovicou plátu a posypeme práškovým cukrom.

 


AdSense