Ovocná dobrota

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (6 osôb): 300 g suchých čokoládových keksov, 200 g masla, 430 g bielej čokolády, 920 g plnotučného syra, 60 g práškového cukru, vajcia, čerstvé ovocie priesvitná želatína

Postup: Čokoládové keksy dáme do vrecúška a váľkom ich rozdrvíme. Tortovú formu vymastíme, posypeme drvinou a pridáme 60 g masla. Priamo vo forme vypracujeme zmes, ktorú pritlačíme na dno a steny formy. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, odstavíme a necháme vychladnúť. V mixéri zmiešame syr a zvyšok masla, pridáme cukor, roztopenú čokoládu, vajcia a vyšľaháme hladkú zmes. Zmes vylejeme do formy a pečieme v rozohriatej rúre pri 170 °C asi 1 hodinu. Vychladnutú tortu necháme najmenej 4 hodiny tuhnúť v chladničke. Tortu preložíme na podnos, ozdobíme sezónnym ovocím a polejeme tenkou vrstvou želatíny. Necháme pár minút stáť a podávame.

 


AdSense