Čokoládový koláč

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: Cesto: 250 g masla, 200 g práškového cukru, 500 g hladkej múky, 4 žĺtky, 4 PL mlieka, soľ

Krém: 140 g masla, 150 čokolády na varenie, 100 g kryštálového cukru, 100 g práškového cukru, 8 PL kakaa, 3 PL smotany na šľahanie

Postup: Cesto: Do zmesi masla, cukru a soli za stáleho miešania pridávame žĺtky a múky. Keď zmes začne sa podobať na hrubú strúhanku, pridáme studené mlieko. Jemne pomúčime a opatrne z cesta vyformujeme guľu. Cesto zabalíme do mikroténového vrecka a necháme odležať na chladnom mieste aspoň hodinu. Potom vyformujeme do vrúbkovanej tortovej formy s priemerom 25 cm a dáme piecť pri 180 °C asi 15 minút.

Krém: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, maslo a kakao. Ušľaháme vajcia s cukrom, na ľahký krém a pridáme smotanu na šľahanie. Obe zmesi rozmiešame a nalejeme na predpečený korpus. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 40 - 45 minút pri teplote 150 st., C. Vychladnutý podávame so šľahačkou.

 


AdSense