Sladká rybka

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (na jeden plech): Cesto: 125 g hladkej múky, 30 g masla, 30 g práškového cukru, 15 g čokolády na varenie, 2 vajcia, 1 PL medu, 1 PL kakaa, prášok do medovníkov

Cukrová poleva: 1 bielok, 150 g práškového cukru

Postup: Maslo vymiešame s vajcom a cukrom, pridáme med, kakao, čokoládu nastrúhanú najemno a nakoniec primiešame múku, v ktorej sme rozmiešali prášok na perníky. Cesto necháme 30 min. v chladničke odležať. Potom z neho vyvaľkáme hrubší plát, z ktorého povykrajujeme malé medovníčky. Preložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180 °C asi 10 min. Teplé medovníčky potrieme rozšľahaným vajcom. Keď sú úplne vychladnuté, ozdobíme ich cukrovou polevou, ktorú pripravíme zmiešaním bielka a práškového cukru.

 


AdSense