Jahodový múčnik

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (pre celú rodinu): Cesto: 4 vajcia, 200 g práškového cukru, 100 g oleja, 1 PL vlažnej vody, 1 PL kakaa, 3 PL vlašských mletých orechov, 200 g hrubej múky, 1/2 bal. prášku do pečiva

Plnka: 300 ml jahodového džemu (alebo šťavy zo zaváraných jahôd), 200 g masla, 150 g práškového cukru, 2 Zlaté klasy, 250 g jahôd, čokoláda na ozdobenie, tuk na vymastenie plech

Postup: Oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a žĺtky zmiešame s cukrom. Pomaly pridávame olej s vlažnou vodou, polovicu snehu, kakao, pomleté orechy, preosiatu múku s práškom do pečiva. Na záver primiešame zvyšný sneh. Cesto vylejeme na pripravený plech a upečieme v rúre: elektrická 280, teplovzdušná 160 °C, plynová stupeň 3, čas pečenia 15 - 20 min. V 300 ml jahodovej šťavy uvaríme 2 balíčky krémového prášku, za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a po čiastkach k nemu pridávame vychladnutý krém. Doň zapracujeme jahody nakrájané na menšie kúsky. Plnkou potrieme upečený a vychladnutý koláč. Posypeme strúhanou čokoládou, pokrájame na kúsky a ozdobíme šľahačkou a jahodami. Ak nemáme čerstvé jahody, použijeme zavárané.

 


AdSense