Jablkový závin

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (pre celú rodinu): 2 kg jabĺk, 250 g Hery, 1 lístkové cesto (400 g), 400 g sladkej strúhanky, 400 g mletých orechov, 150 g práškového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, škorica, hladká múka

Postup: Jablká nakrájame na tenké plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou. Heru necháme roztopiť. Zo strúhanky, orechov, škorice práškového a vanilínového cukru pripravíme posýpku. Jablká, posýpku a lístkové cesto rozdelíme na 2 časti. Dosku posypeme hladkou múkou a natenko vyvaľkáme prvú polovicu cesta, aby bolo priesvitné. Opatrne položíme na pomúčenú utierku. Prvou časťou posýpky posypeme 2/3 vyvaľkaného cesta, pokvapkáme rozpusteným tukom a navrstvíme polovicu jabĺk. Zasypeme zvyšnou posýpkou a opäť trochu pokvapkáme tukom. Pomocou utierky závin stočíme a položíme na vymastený plech. Rovnako urobíme aj druhý závin. Vložíme do vyhriatej rúry (elektrická 190, teplovzdušná 170 °C, plynová stupeň 3 - 4, čas pečenia 20 - 25 min). Počas pečenia potierame rozpusteným tukom.

 


AdSense