Biely krémovník

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (pre celú rodinu): Cesto: 300 g hladkej múku Špeciál, 70 g cukru, 20 g masla, 1 vajce, 100 ml mlieka, 10 g jelenej soli (salajka), ríbezľový lekvár

Krém: 180 g masla, 200 g práškového cukru, 1 žĺtok, 300 ml mlieka, 2 PL BB pudingu

Poleva: 70 g kryšt., 70 g Palmarinu, 2 PL kakaa, 2 PL mlieka

Postup: Cesto: Suroviny zmiesime na hladké cesto a prikryté necháme v chlade stáť 2- 3 h. Rozdelíme na 5 dielov a rozvaľkáme ich na tenučké plátky, ktoré upečieme na opaku plechu.

Elektrická rúra 200 , teplovzdušná 180 °C, plynová stupeň 4. Čas pečenia 7 - 8.

Krém: 100 g masla, 100 g cukru a žĺtok vymiešame dohladka. 2 PL BB pudingu vymiešame so 100 ml mlieka. 200 ml mlieka a 100 g cukru uvedieme do varu a pri stíšenom ohni primiešavame puding. Vychladnutú kašu primiešame k maslovému základu a vypracujeme hladký krém, ktorým potrieme jednotlivé pláty. Prostredný natrieme ríbezľovým lekvárom.

Poleva: Suroviny varíme stíšenom plameni 3 - 4 min za stáleho miešania. Zákusok polejeme polevou a pokrájame.

 


AdSense