Pestrá nedeľná bábovka

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (12 porcií): 350 g sušeného ovocia (slivky, marhule, ananás, papáj), 100 ml červeného vína, 200 g cukru, 3 vajcia, 200 g polohrubej múky, 1/2 kypriaceho prášku do pečiva, 4 PL strúhanky, práškový cukor

Postup: Ovocie nakrájame na kúsky, vlejeme víno, premiešame, necháme nasiaknúť. Cukor vymiešame s maslom, až sa celkom rozpustí. Po jednom vmiešame vajcia, odložíme 1 PL múky. Ostatnú múku preosejeme, zmiešame s kypriacim práškom, pridáme do cesta. Odloženú múku zmiešame s ovocím, zapracujeme do cesta, vlejeme do formy, ktorá má byť do 3/4 plná. Pečieme (elektrická rúra 170, teplovzdušná 150 °C, plynová stupeň 3) 40 - 50 min. Po upečení bábovku vyklopíme, necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom, prípadne polejeme čokoládovou polevou.


AdSense