Jemné mafinky

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (12 kusov): 2 kyslasté jablká, 210 g kryštálového cukru, 1 ČL škorice, 280 g hladkej múky, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 1/2 ČL soli, 100 g masla, 1 vajce, 250 g zákvasu, 1 balíček vanilínového cukru, 12 papierových košíčkov

Postup: Košíčky poukladáme do jamiek mafinového plechu (ak taký nemáme tak po 2 na obyčajný plech/, rúru predhrejeme na 200 °C. Ošúpané jablká zbavíme jadrovníkov, vložíme do misky, posypeme 2 PL cukru, 1/2 PL škorice, múku preosejeme, pridáme 50 g cukru, sódu bikarbónu, soľ, premiešame. Maslo rozpustíme, prelejeme do misky, pridáme 100 g cukru, vanilínový cukor, vajce, zákvas, premiešame. Nakrájané jablká maslovú zmes pridáme k múke, miešame až vznikne hladké cesto. Do košíčkov rozdelíme cesto. Zmiešame 2 PL cukru, 1/2 PL škorice, zmesou posypeme mafiny. Pečieme 18 min, potom 10 min chladíme na plechu.

 


AdSense