Vanilkové rožky s pistáciami

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 200 g polohrubej múky, 80 g kryštálového cukru, 175 g masla, 3 žĺtky, 100 g pomletých nesolených pistácií, 1 vanilínový cukor, 5 vanilínových cukrov na obalenie

Postup: Z múky, cukru, žĺtkov, pistácií a vanilínového cukru vypracujeme hladké cesto. Vyformujeme z neho dve dlhé rolky a najmenej na hodinu vložíme do chladničky. Potom každú rolku rozrežeme na 40 kúskov. Z každého rožka rukami vyformujeme asi 6 - centimetrový, na oboch koncoch špicatý rožtek a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 10 - 15 minút v rúre predhriatej na 175 °C. Ešte horúce rožky opatrne obalíme vo vanilínovom cukre a necháme vychladnúť.

 


AdSense