Čokoládové štvorce

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 80 g masla, 100 g práškového cukru, 5 vajíčok, 100 g nastrúhanej horkej čokolády, 1 polievková lyžica rumu, 2 polievkové lyžice vaječného koňaku, 200 g mletých orechov, 1 čajová lyžička prášku do pečiva, 1 veľká čokoláda, na varenie, sladká smotana, maslo na vymastenie plechu

Postup: Rúru predhrejeme na 180 °C. Maslo vyšľaháme s cukrom a žĺtkami elektrickým šľahačom do penista, vmiešame rum a vaječný koňak. Bielky vyšľaháme na sneh. Do žĺtkovej peny na tri razy vmiešame sneh, pridáme nastrúhanú čokoládu, mleté orechy a prášok do pečiva. Plech vymastíme, rozotrieme naň cesto a upečieme asi za tridsať minút. Čokoládu na varenie nalámeme, dáme do hrnca, prilejeme trochu sladkej smotany a za stáleho miešania roztápame. Ak je poleva hustá, prilejeme ešte trochu smotany. Pozor, prilievame opatrne, aby poleva nebola riedka a netiekla. Rozotrieme na koláč, necháme zaschnúť a nakrájame na štvorce.

 


AdSense