Makový chlebíček

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (pre celú rodinu): 100 g pomletého maku, 125 ml mlieka, 60 g masla, 140 g práškového cukru, 3 vajcia, 30 g pomletých orechov, 10 g hrozienok, vanilkový cukor, 90 g hladkej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, čokoládová alebo citrónová poleva

Postup: Pomletý mak zalejeme horúcim mliekom, necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Postupne pridávame žĺtky vychladnutý mak, pomleté orechy, hrozienka, vanilkový cukor, preosiatu hladkú múku s práškovým cukrom a tuhý sneh z bielkov. Pripravené cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát. V horúcej rúre pečieme asi 40 m. El. rúra 170, teplovzdušná 150 °C, plynová st. 4. Po vychladnutí polejeme čokoládovou alebo citrónovou polevou.

 


AdSense