Jahodová klasika

Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne
 

Suroviny (pre 8 osôb) - korpus: 5 vajec, 150 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, ríbezľová marmeláda

Krém: 200 g masla, 150 g kryštálového cukru, 2 žĺtky, 250 ml mlieka, 30 g hladkej múky

Zdobenie: 300 g jahôd, 1 balenie tortovej želatíny, jahodový sirup alebo šťava z kompótu, kokos, smotana na šľahanie

Postup: V elektrickom šľahači vymiešame žĺtky s cukrom. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Do vymiešanej žĺtkovej zmesi pridáme múku a potom jemne primiešame sneh. Hmotu vylejeme do tortovej formy vymastenej maslom a upečieme do zlatista. Upečený korpus necháme vychladnúť a až potom ho vyklopíme. Krém: Maslo vymiešame so žĺtkom do peny. Mlieko zmiešame s múkou a uvaríme hustú kašu. Vychladnutú ju potom postupne pridávame k vymiešanej maslovej zmesi. Vychladnutý korpus pozdĺžne prekrojíme. Asi tretinu krému odložíme nabok. Pláty potrieme tenkou vrstvou ríbezlovej marmelády, krémom a zlepíme ich dokopy. Vrch torty potrieme krémom, posypeme jahodami a zalejeme želatínou. Obvod torty potrieme krémom a posypeme postrúhaným kokosom. Vrch zdobíme jahodami a šľahačkou.