Kokosové perky

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (70 kusov): 300 g hladkej múky špeciál, 8 žĺtkov, 125 g masla, práškový cukor na posypanie koláčov, múka na posypanie dosky .

Plnka: 240 g strúhaného kokosu, 240 g kryštálového cukru, 6 bielkov

Postup: Múku, žĺtky a maslo dohladka vymiešame. Z cesta vytvarujeme gulôčky veľkosti čerešne, preložíme ich na podnos a na 4 až 5 hodín dáme do chladničky. Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, do ktorého potom zľahka primiešme kokos. Guľôčky po pár kusoch vyberáme z chladničky (aby nezmäkli) a na slabo pomúčenej doske každú rozvaľkáme na na tenké koliesko (priemer asi 7 cm). Ak je nepravideľné, môžeme ho vykrojiť. Do stredu každého kolieska dáme po lyžičke kokosovej plnky. Naplnené kolieska preložíme na polovicu a okraje popritláčame (môžu ostať aj trochu pootvorené). Perky ukladáme na suchý plech a pečieme vo vyhriatej rúre do ružova. Elektrická rúra 200 °C, teplovzdušná 190 °C, plynová stupeň 4 - 4. Čas pečenia 15 až 20 min

Kokosové aj orechové perky: Sneh z bielkov a cukru rozdelíme na dve časti, do jednej pridáme 120 g strúhaného kokosa a do druhej 120 g mletých orechov.

 


AdSense