Piškótové cesto

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Na každý žĺtok pridáme PL vody a šľaháme asi 3 min. pri najvyšších obrátkach. Do dopenista vyšľahaných žĺtkov pridávame postupne cukor a zmes šľaháme dovtedy, kým sa cukor nerozpustí a masa nezíska svetložltú farbu, čo trvá niekoľko minút. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom a cez sitko preosejeme k žĺtkovej zmesi. Na miešanie použijeme varešku alebo stierku. Vychladené biellky trošku osolíme a šľaháme pri najvyšších obrátkach. Hotový tuhý sneh stierkou opatrne zapracujeme do cesta, aby ostalo vzdušné  - nemiešame ho prudko, lebo klesne. Plech alebo tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozdelíme a uhladíme. Pečieme pri 175 °C asi 30 minút.

 


AdSense