Trojfarebná bábovka

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (pre celú rodinu): 4 vajcia, 400 ml kryštálového cukru, 1 šľahačková smotana, 600 ml hladkej múky Špeciál, 1 kypriaci prášok, 1 PL kakaa, 1 PL oleja, 1 PL pomletých orechov, maslo na vymastenie, múka na vysypanie formy, práškový cukor na posypanie

Postup: Vajcia s cukrom vyšľaháme dopenista. Postupne pridáme tekutú šľahačkovú smotanu, preosiatu múku s kypriacim práškom, vymiešame. Veľkú bábovkovú formu vymastíme maslom, vysypeme múkou. Asi 1/3 cesta nalejeme do formy. Zvyšok cesta rozdelíme na 2 časti do jednej zapracujeme kakao rozmiešané s 1 PL oleja, do druhej pomleté orechy. Do formy nalejeme najprv kakaové, potom orechové cesto. Pečieme vo veľmi mierne vyhriatej rúre, aby bábovka pomaly, rovnomerne rástla (elektrická rúra 160, teplovzdušná 150 °C, plynová stupeň 3, čas pečenia 50 - 60 minút).

Upečenú bábovku vyberieme z formy, posypeme práškovým cukrom.

 


AdSense