Torta s ananásom

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny: (1 forma):

Cesto: 2 1/2 šálky polohrubej múky, 2 ČL škorice, 1 ČL kypriaceho prášku, 1 1/2 ČL sódy bikarbóny, 1/2 šálky rastlinného oleja, 4 veľké vajcia, 1/2 šálky jablkovej šťavy, 4 1/2 šálky (500 G) postrúhanej mrkvy, 1 konzerva ananásu, 1/2 šálky hrozienok, 1/2 šálky vlašských orechov, tuk. Krém: 240 g krémového tvarohu, 4 1/2 šálky práškového cukru, 1 ČL vanilkovej esencie

Postup: 2 okrúhle formy na pečenie vymastíme. V mise zmiešame múku so škoricou, kypriacim práškom, sódou bikarbónou, soľou. Vo veľkej mise vyšľaháme cukor s olejom, vajcami jablčnou šťavou na hladkú zmes, zmiešame s múčnou zmesou, vypracujme vlhké cesto. Pridáme mrkvu, nakrájaný ananás a so šťavou, hrozienka, vlašské orechy, cesto rozdelíme do foriem. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 45 - 50 min. Formy preložíme na mriežku, necháme 30 min chladnúť, vyklopíme korpusy, necháme úplne vychladnúť. V mixéri šľaháme nízkou rýchlosťou tvaroh, pridáme práškový cukor, vanilkovú esenciu, premixujeme. Na jeden korpus natrieme 3/4 krému, prikryjeme druhým korpusom, zvyšným krémom natrieme vrch, boky.


AdSense