Tvarohová torta s malinovým zrkadlom

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (forma s priemerom 24 cm):

Cesto: 100 g hladkej múky, 1 vajce, 100 g masla, 50 g práškového cukru, štipka soli, tuk

Krém 100 g práškového cukru, 150 g tvarohu, 6 plátkov želatíny, 200 ml smotany na šľahanie

Malinové zrkadlo: 200 g mrazených malín (aj iného ovocia), 1 balíček tortového želé, 2 PL práškového cukru

Postup: Múku, vajce, cukor, maslo, soľ spracujeme rýchlo na doske, cesto zabalíme do fólie, necháme 60 min v chladničke. Potom ho povytláčame do formy vymastenej tukom. Pečieme 10 min pri 200 °C, potom vyberieme, necháme vychladnúť. Na krém zmiešame tvaroh s cukrom, želatínu namočíme do studenej vody, necháme napučať, vodu vytlačíme, zahrievame podľa návodu, až sa rozpustí. Primiešame ju k tvarohu, vložíme na 30 min do chladničky. Vyšľahanú smotanu primiešame do krému. Na vychladnutý korpus natrime stuhnutý krém, povrch uhladíme, navrch poukladáme ovocie. 250 ml vody zmiešame s cukrom a tortovým želé, upravíme podľa návodu na obale. Zmes miešame lyžicou, aby poleva bola číra, necháme ju trochu vychladnúť, potom PL pomaly nalievame na maliny. Tortu uložíme aspoň na 2 h do chladničky.


AdSense