Diabetická torta slnečnica

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 4 vajcia, 2 PL umelého sladidla v prášku na pečenie, 2 PL horúcej vody, štipka soli, 100 g polohrubej múky, 2 PL Maizeny , 1/2 bal prášku do pečiva, 500 g mäkkého odtučneného tvarohu, ny, pomarančový diadžús ev. šťava z pomaranča, 3 PL práškovej želatíny, sladidlo pre diabetikov. Na ozdobu 2 pomaranče, 50 g dia čokolády, dia cukríky

Postup: Zo žĺtkov, horúcej vody, sladidla vyšľaháme penu, osobitne vyšľaháme z bielkov a štipky soli sneh, s múkou, sladidlom, práškom do pečiva premiešame. Cesto vylejeme dno vymastenej tortovej formy, pečieme pri 200 st. Tvaroh ochutíme pomarančovým džúsom, v ktorom sme nechali napučať a rozpustiť želatínu, osladíme, vyšľaháme. Upečený, vychladnutý korpus rozkrojíme, naplníme tuhnúcim tvarohovým krémom, potrieme aj povrch a boky. Na vrch torty poukladáme ošúpané dieliky pomaranča do tvaru slnečnice, stred zvýrazníme čokoládou, ktorú rozohriatu nastriekame do hustej mriežky, môžeme dozdobiť cukríkami. Ak budeme tortu podávať na druhý deň, treba jej povrch zaliať želatínou, aby ovocie neobschlo.

 


AdSense