Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (4 osoby): 150 - 200 ml mlieka, 100 g hladkej múky, 1 vajce, 1 ČL práškového cukru, štipka soli, olej, 2 vajcia, 125 g mlieka, 20 dkg hladkej múky, 1 balíček vanilkového cukru, 70 g práškového cukru, strúhaná čokoláda, hrozno na ozdobu

Postup: V mlieku rozhabrkujeme múku, vajce, práškový cukor, štipku soli, necháme 10 min stáť, potom rozhabrkujeme. Na teflónovú panvicua dáme trochu oleja, postupne na ňom upečieme tenké palacinky, keď sú hotové, uložíme ich na teplé miesto. Z 2 bielkov u šľaháme sneh, doň zpracujeme 50 g práškového cukru, 2 žĺtky, mlieko, vanilkový cukor. Zvyšok práškového cukru dáme do hrnca, rozmiešame, na miernom ohni varíme do zhustnutia. Do horúceho krémuv miešame sneh. Na každú palacinku dáme trochu plnky, preložíme napoly ozdobíme šľahačkou, strúhanou čokoládou, prekrojenými bobuľami hrozna.


AdSense