Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (na 50 kusov): 500 g medu, 1/2 šálky vody, 250 g ražnej múky, 250 g pšeničnej múky, 1 citrón, 20 g jedlej sódy, 20 g medovníkového korenia

Postup: Med prevaríme s vodou a necháme vychladnúť. Obidve múky preosejeme do misy, pridáme šťavu z jedného citróna, medovníkové korenie a medovú vodu. Vypracujeme tuhé cesto a na záver pridáme sódu. Cesto zabalíme do igelitového vrecúška a necháme 24 hodín stáť. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 5 mm, vykrojíme ozdoby a pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 15 minút.

Už pri vaľkaní cesta pamätáme na to, že perníčky musíme nechať vychladnúť na rovnej ploche, aby sa nestočili. Aby medovníčky rýchlo zmäkli, uložíme ich do škatule a pridáme k nim jablko.

 


AdSense