Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (na jeden plech): 300 g hladkej múky, 120 g práškového cukru, 60 g tuku, 50 g medu, 2 vajcia 1 PL kakaa, 1 ČL perníkového korenia

Na zdobenie: 280 g cukru, 2 bielky, potravinárske farby

Postup: Na dosku preosejeme hladkú múku, pridáme práškový cukor, med, vajce, kakao a perníkové korenie. Cesto dôkladne vymiešame a necháme stáť do druhého dňa. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na okrúhlu placku a vložíme do formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 190 °C 20 m. Vychladnutý korpus rozkrájame na trojuholníčky. Bielky vyšľaháme s cukrom, rozdelíme do niekoľkých misiek, pridáme potravinárske farbivo. Pomocou vrecúška na zdobenie ozdobíme jednotlivé trojuhoľníky podľa fantázie.