Hodnotenie používateľov: 5 / 5

Hviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívneHviezdy sú aktívne
 

Suroviny: 400 g hladkej múky, 140 g práškového cukru, 50 g masla, 2 vajcia, 2 PL medu, ČL jedlej sódy, ČL perníkového korenia

Poleva: 100 g práškového cukru, pol bielka, citrónová šťava, potravinárske farbivo

Postup: Do preosiatej múky pridáme cukor, maslo rozkrájané na kúsky, vajcia, perníkové korenie, jedlú sódu a med. Spracujeme cesto a necháme ho odležať v chlade aspoň 2 dni. Potom ho rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Poukladáme na vymastený plech a potierame bielkom. Pečieme v rúre pri 200 °C, upečené necháme vychladnúť.

Poleva: Cukor vymiešame s bielkom a citrónovou šťavou, zmes rozdelíme na časti a zafarbíme. Polevu vložíme vrecka s odstrihnutým koncom a zdobíme vychladnuté perníčky.

 


AdSense