Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (pre celú rodinu): 2 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček práškového cukru, 1/2 kypriaceho prášku, 1 prášok do perníka, 1 ČL kakaa, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 2 vajcia, 3 PL posekaných vlašských orechov, 2 PL rumu, ríbezľový džem, 125 g čokolády, 25 g Cery, tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu

Postup: Múku zmiešame s cukrom, kypriacim práškom, práškom do perníka, kakaom, prilejeme mlieko, olej, vajcia, všetko premiešame. Potom do cesta zapracujeme podľa chuti rum, posekané, orechy, 25 g postrúhanej čokolády. Cesto rozostrieme na vymastený a pomúčený plech, dáme ho piecť do vyhriatej rúry (elektrická 180 teplovzdušná 160 °C, plynová stupeň 3, čas pečenia (20 - 30 m). Po vychladnutí potrieme perník džemom, polejeme čokoládovou polevou pripravenou rozpustením 100 g polámanej čokolády a Cery vo vodnom kúpeli.