Pukancová torta

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (pre celú rodinu): 300 g mliečnej čokolády, 90 g pukancovej kukurice, olej, čokoláda na ozdobenie

Plnka: 6 plátkov želatíny, 500 g nízkotučného tvarohu, 150 ml kyslej smotany, 50 g kryštálového cukru, 300 ml smotany na šľahanie, 2 balíčky vanilínového cukru

Postup: Mliečnu čokoládu nahrubo polámeme a rozpustíme nad parou. Z kukurice pripravíme na panvici pukance (nesolíme), ktoré potom nahrubo posekáme a vmiešame do rozpustenej čokolády. Hmotu dáme do tortovej formy (s priemerom asi 25 cm) vyloženej papierom na pečenie a necháme ztuhnúť. Plátky želatíny namočíme do studenej vody. Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, cukrom a citrónovou šťavou. Napučenú želatínu rozpustíme pri miernej teplote za stáleho miešania a vmiešame do tvarohu. Masu odložíme na 20 minút do chladničky. Smotanu vyšľaháme dotuha s vanilkovým cukrom a ľahko ju vmiešame do vychladenej tvarohovej hmoty. Krém nanesieme na korpus, tortu dáme stuhnúť do chladničky. Potom ju vyberieme s formy a zdobíme postrúhanou čokoládou, prípadne šľahačkou a ovocím.

 


AdSense