Smotanová torta s jahodami

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 300 - 400 g čerstvých jahôd, 400 g kyslej smotany, 2 balíčky vanilínového cukru, práškový cukor, 1 balíček detských piškót

Postup: Kyslú smotanu zmiešame s vanilínovým cukrom a podľa chuti ešte dosladíme práškovým cukrom. Jahody očistíme. polovicu z nich pokrájame na menšie kúsky. Dno tortovej formy vyložíme piškótami a postupne na ne navrstvíme polovicu smotanového krému, pokrájané jahody, opäť piškóty a druhú polovicu krému. Súčasne ukladáme piškóty aj po okrajoch formy. Tortovú formu prekryjeme fóliou a vložíme na niekoľko hodín do chladničky (najlepšia je na druhý deň, keď piškóty dobre nasiaknu). Pred podávaním ju ozdobíme zvyšnými jahodami. Polovicu kyslej smotany možno zameniť za vyšľahanú šľahačkovú smotanu. Krém bude nadýchanejší.

 


AdSense