Tvarohová torta

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (12 rezov): Cesto: 2 vajcia, 100 g cukru, štipka soli, 75 g masla alebo margarínu, 70 g mletých mandlí alebo orechov, 200 g polohrubej múky

Plnka: 125 g práškového cukru, 60 g maizeny so Zlatým klasom, 4 vajcia, 60 g masla alebo margarínu, štipka soli 1 ČL mletej škorice, 60 g hrozienok, ľubovoľné sezónne alebo zavárané ovocie

Postup: Rúru predhrejeme na 1280 °C. Vajcia vyšľaháme s cukrom a soľou elektrickým šľahačom dopenista, pridáme vlažné rozpustené maslo a šľaháme ďalej. Primiešame mandle, múku, vypracujeme hladké cesto, zabalíme do alobalu a na hodinu odložíme do chladničky. Tortovú formu vymastíme a vystelieme rozvaľkaným cestom, vytvarujeme vyšší okraj tak, aby časť cesta prevísala. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky, elektrickým šľahačom vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Tvaroh vyšľaháme so žĺtkami a s maslom, pridáme cukor, škoricu, prešľaháme, vmiešame hrozienka, nakoniec po častiach primiešame sneh. Plnku rozotrieme na cesto, obložíme ovocím a vložíme upiecť do rúry.

 


AdSense