Šľahačková torta

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (celá rodina): Piškótové cesto: 4 vajcia, 4 PL hladkej múky, 2 PL kryštálového cukru, 2 PL práškového cukru, 1 vanilínový cukor, citrónová kôra, štipka soli.

Krém: 6 žĺtkov, 100 ml mlieka, 1 vanilínový cukor, 0,5 l smotany na šľahanie, piškóty, rum, hrozienka, káva, marhuľový džem.

Želatína: 250 ml vody, 20 g jemnej práškovej želatíny, 100 g kryštálového cukru

Postup: Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom na sneh. Žĺtky s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme sneh, citrónovú kôru, štipku soli a zapracujeme múku. Formu vytrieme Herou, vysypeme strúhankou, vlejeme do nej cesto a upečieme vo forme s priemerom 20 cm a výškou 11 cm. Žĺtky, mlieko, vanilínový cukor šľaháme vo vyššom hrnci nad parou ručným mixérom až do zhustnutia. Nesmie sa zraziť. Miešame do vychladnutia. Pridáme 1/2 vyšľahanej šľahačky a 2/3 pripravenej želatíny. Upečené piškótové cesto potrieme marhuľovým džemom, dáme na to časť krému a poukladáme okrúhle piškóty namočené v káve s rumom. Posypeme hrozienkami namočenými v rume a znova nanesieme krém, piškóty a hrozienok. Druhý krém pripravíme z vyšľahanej šľahačky, do ktorej sme pridali zvyšnú vychladnutú želatínu. Nanesieme krém na tortu. Prikryjeme mikroténovým vreckom, dáme do chladničky na 12 hodín.

Na záver ozdobíme šľahačkou a ovocím.

 


AdSense