Teľacie rezne s fazuľkou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 4 teľacie rezne po 125 g, 2 cibule, trochu rozmarínu, 300 g zelenej fazuľky, soľ, 2 PL oleja, mleté čierne korenie, 1 - 2 PL hladkej múky, 1 PL masla, 1 - 2 ČL paradajkového pretlaku, 75 ml bieleho vína, 200 ml mäsového vývaru

Postup: Osušené rezne naklepeme, ošúpanú cibuľu nakrájame nadrobno, rozmarín rozsekáme, fazuľku uvaríme v slanej vode domäkka. Na panvici zohrejeme olej, rezne osolíme, okoreníme, zaprášime múkou (prebytočnú otrasieme), opekáme 2 min. z každej strany, odložíme na teplé miesto. Do výpeku dáme maslo, cibuľu, opražíme do sklovita, primiešame pretlak, krátko pražíme, podlejeme vínom, vývarom, vmiešame rozmarín a pri vysokej teplote za stáleho miešania varíme do zhustnutia, dochutíme soľou, korením. Rezne polejeme omáčkou, pridáme fazuľku, podávame so zemiakovými kroketami alebo tmavým chlebom.

 


AdSense