Teľacie kotlety

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 4 telacie kotlety po 200 g, 1 cibuľa, červená a zelená paprika, 7 PL oleja, 5 PL mäsového vývaru, 1 ČL paradajkového pretlaku, 400 g kyslej kapusty, mletá paprika, rasca, soľ, 2 strúčiky cesnaku, 5 g kyslej smotany

Postup: Ošúpanú cibuľu nakrájame nadrobno, papriky zbavené jadrovníkov na pásiky. Na 3 PL oleja opečieme cibuľu, pridáme vývar, pretlak, papriku, kapustu, mletú papriku, rascu, soľ, korenie, dusíme 30 min. Umyté, osušené kotlety naklepeme, po krajoch niekoľkokrát narežeme, potrieme prelisovaným cesnakom, obalíme vo vajciach rozšľahaných so soľou a v strúhanke. Mäso opekáme na zvyšnom oleji dohneda z každej strany 6 min. Kotlety a zeleninu na tanieri ozdobíme smotanou, podávame so zemiakmi.