Teľacie mäso po bratislavsky

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 500 g teľacieho mäsa, 200 g koreňovej zeleniny, 1 cibuľa, 1 bobkový list 200 ml smotany, citrónová šťava, celé čierne korenie, mleté čierne korenie, soľ, olej

Postup: Ošúpanú cibuľu pokrájame nadrobno, opražíme na oleji, posolíme, pridáme pár zrniek celého čierneho korenia, bobkový list a približne 5 min. dosíme. Mäso umyjeme, pokrájame na rezne, naklepeme, okraje narežeme. Rezne osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na cibuľovom základe. Koreňovú zeleninu očistíme a pokrájame na rezance. Pridáme k mäsu, podlejeme vodou a prikryté dusíme domäkka. Udusené mäso zalejeme smotanou a ešte 10 min. povaríme. Omáčku dochutíme citrónovou šťavou.

Príloha: cestoviny.

 


AdSense