Teľacie mäso a la milanese

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (4 osoby): 4 hrubé rezy z teľacieho kolena, 3 mrkvy, 3 zelerové stonky, 400 g paradajok, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 viazanička petržlenovej vňate, 4 PL olivového oleja, 2 PL masla, 1/2 ČL tymianu, 1 bobkový list, 1/4 l mäsového vývaru, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Mäso opláchneme studenou vodou. Mrkvu olúpeme, zeler očistíme a pokrájame na kocky. Paradajky olúpeme a pokrájame na kocky. Cibuľu strúčiky cesnaku ošúpeme a najemno posekáme. Vňať umyjeme a najemno posekáme. V hrnci rozohrejeme olivový olej a maslo. Mäso na tuku z oboch strán prudko opečieme, pridáme polovicu mrkvy, zeleru a cibuľky. Zmes chvíľu dusíme a potom pridáme cesnak, tymián, bobkový list a posekanú petržlenovú vňať. Polovicu pokrájaných paradajok zmiešame s 1/8 l mäsového vývaru. Zmes osolíme, okoreníme, nalejeme na mäso. Hrniec prikryjeme, dusíme pri nízkej teplote h. Pridáme zvyšok zeleniny, vývar, dusíme 45 m. Správne udusené mäso sa ľahko oddeľuje o kostí.


AdSense